Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Livstids fängelse för mord och mordbrand i Tumba

Nyheter
Publicerad: 2020-06-26 11:37
Den 18 december tände mannen eld på familjens hus. Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ / TT /

Mannen var arg för att hans fru ville skiljas.
Då tände han eld på henne och huset.
Hustrun och ett barn dog i branden – nu döms mannen till livstids fängelse.

Södertörns tingsrätt meddelade i dag att mannen döms för mord i två fall och för mordbrand till livstids fängelse, lagens strängaste straff.

I mitten på december förra året kallades räddningstjänst och polis till ett kedjehus i Tumba söder om Stockholm.
Pappan och de tre döttrarna undkom branden men mamman och sonen i familjen påträffades döda i det utbrunna huset.

Ville skiljas

Enligt tingsrätten var mannen upprörd över att hustrun ville skiljas och angrep därför hustrun i sovrummet ”genom att hälla eller kasta bensin över henne och tända på.”
Sonen, som befann sig i samma sovrum, avled av rökskador och brännskador. Mannen anlade även brand i andra delar av huset och risken för brandspridning i kedjehuslängan var överhängande enligt tingsrätten.

– Mannen har genom att bränna sin hustru till döds utsatt henne för ett mycket svårt och utdraget lidande, som döttrarna fått bevittna. Han har därutöver gjort sig skyldig till ytterligare ett mord och grov mordbrand. Det är ingen tvekan om att straffet ska bestämmas till livstids fängelse, säger ordföranden i målet, rådmannen Evelina Englund.

Väsentligt höjt skadestånd

Mannen döms även att betala skadestånd till döttrarna och två andra målsägande med sammanlagt över 800 000 kr. Döttrarnas skadestånd har bestämts till väsentligt högre belopp än vad som normalt gäller vid fall av uppsåtligt dödande.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.