Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lindex vd tar över vd-rollen i Stockmann – med omedelbar verkan

Nyheter
Publicerad: 2023-05-12 09:03
Susanne Ehnbåge, Stockmannkoncernens verkställande direktör.

Stockmanns styrelse har i dag utnämnt Susanne Ehnbåge till Stockmannkoncernens verkställande direktör med omedelbar verkan. Tidigare verkställande direktören Jari Latvanen lämnar bolaget.

Susanne Ehnbåge tar över vd-rollen i koncernbolaget Stockmann efter att sedan år 2018 ha lett Stockmannkoncernens modebolag Lindex som vd. Hon har tidigare jobbat som verkställande direktör för det onlinebaserade hemelektronikbolaget NetOnNet Group samt i SIBA, som står för handeln i de fysiska butikerna. 

– Vi är på rätt spår i vår förändring, helt i linje med vår strategi. Vi anser att det nu är rätt tidpunkt fortsätta stärka tillväxten genom en förändring i gruppens ledning. Susanne Ehnbåge har bevisligen ett starkt kunnande inom både detaljhandel och näthandel. Hon leder framgångsrikt både affärsverksamhet och människor i ett snabbt föränderligt marknadsläge samtidigt som hon levererar goda ekonomiska resultat, säger Stockmannkoncernens styrelseordförande Sari Pohjonen.

– Genom att låta Susanne ta över ledningen vill vi säkerställa att vi fortsätter på denna väg. Som en del av den samtidigt pågående strategiprocessen fortsätter vi att överväga våra strategiska alternativ samt att utreda finansieringsmöjligheterna efter företagssaneringen, fortsätter Sari Pohjonen.

Betydande framsteg

I pressmeddelandet skriver koncernen att betydande framsteg har under de senaste åren ”gjorts i den strategiska positioneringen av koncernen, trots det utmanande makroekonomiska läget. Företagssaneringsprogrammet har förlöpt enligt planerna, alla varuhusfastigheter har sålts och skulden har minskat avsevärt. Det är nu dags att flytta Stockmanns fokusering till att accelerera tillväxten och öka aktieägarvärdet”.

– De senaste fyra åren har varit viktiga både för Stockmannkoncernen och för mig personligen. Vi har lyckats implementera en kundcentrerad verksamhetsmodell och förbättrat koncernens flerkanaliga utvecklingsmöjligheter trots den turbulenta verksamhetsomgivningen. Stockmanns förbättrade resultat är en följd av ett ypperligt arbete från våra professionella och engagerade medarbetare som stöds av den starka kund- och varumärkeslojaliteten som både Lindex och Stockmann åtnjuter, säger Jari Latvanen.

Fortsätter som vd för Lindex

Utöver uppdraget som koncernens verkställande direktör kommer Susanne Ehnbåge att fortsätta som Lindex verkställande direktör. 

Vidare har Stockmanns styrelse i dag utnämnt Tove Westermarck till Stockmanndivisionens operativa direktör (COO), och hon rapporterar till koncernens verkställande direktör.


Dela sidan:
Skriv ut: