Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lidén ny vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden

Nyheter
Publicerad: 2020-05-19 14:08
Katarina Lidén blir ny vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden. Foto: Swedsec

Katarina Lidén har utsetts till vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.
– Jag tror starkt på självregleringsmodellen och ser mycket fram emot att få verka för ett högt förtroende för finansmarknaden”, säger Katarina Lidén.

Styrelsen för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, som är en paraplyorganisation inom den svenska självregleringen på aktiemarknadsområdet, har beslutat att utse Katarina Lidén till vd från den 1 januari 2021.

– Det ska bli spännande att få arbeta med de viktiga frågor som hanteras inom ramen för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden. Jag tror starkt på självregleringsmodellen och ser mycket fram emot att få verka för ett högt förtroende för finansmarknaden, kommenterar Katarina Lidén.

Lång karriär i finanssektorn

Katarina Lidén har sedan 2009 varit vd på SwedSec och arbetade innan dess på Nasdaq, Finansdepartementet samt på banker i München och New York. Anna-Carin Holmqvist kvarstår i sin roll som vd fram till den 1 januari 2021.

– Vi är mycket glada att Katarina valt att ta över rollen som vd från den 1 januari nästa år. Hon har en lång karriär inom finanssektorn bakom sig och har under tio år framgångsrikt utvecklat SwedSecs verksamhet. Katarinas goda kunskap om finanssektorn, erfarenhet från att leda en verksamhet som bygger på självreglering, och goda förmåga att kommunicera med många intressenter gör att hon passar utmärkt i rollen som vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, kommenterar Patrik Tigerschiöld, ordförande för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

– Jag vill samtidigt tacka Anna-Carin för hennes värdefulla insatser under 15 år, en period då verksamheten utvecklats mycket väl, fortsätter Patrik.

Om paraplyorganisationen

Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden verkar genom sina fyra sakorgan, Aktiemarknadsnämnden, Kollegiet för svensk bolagsstyrning, Nämnden för svensk redovisningstillsyn och Rådet för finansiell rapportering.

Huvudmännen för Föreningen för god sed på värdepappersmarknadens utgörs av Aktiemarknadsbolagens Förening, FAR, Fondbolagens Förening, Institutionella ägares förening, NASDAQ Stockholm, Svensk Försäkring, Svenska Bankföreningen, Svenska Fondhandlareföreningen och Svenskt Näringsliv.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.