Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Leo Vegas tvingas betala böter om 15 miljoner 

Nyheter
Publicerad: 2022-08-04 07:34

Spelbolaget Leo Vegas tvingas betala böter om 15 miljoner kronor efter brister i arbetet mot penningtvätt samt brister i sociala frågor.

Storbritanniens svar på spelinspektionen, Gambling commission, bötfäller Leo Vegas om 1,32 miljoner pund, motsvarande cirka 15 miljoner kronor, för brister i sociala ansvarsfrågor och arbetet mot penningtvätt.

Operatören – som driver leovegas.com, slotboss.co.uk, pinkcasino.co.uk, betuk.com och 21.co.uk – kommer också att få en officiell varning och genomgå en revision för att säkerställa att den effektivt implementerar sin anti-policyer, rutiner och kontroller för penningtvätt och socialt ansvar, framgår det av ett beslut från Gambling Commission.

Risker för penningtvätt

Enligt Gambling Commission har Leo Vegas misslyckats i sina sociala ansvarsfrågor bland annat genom att inte agera enligt sin egen policy att interagera med kunder som uppvisar indikationer på att de tagit skada av sitt spelande.

Enligt Gambling comission har operatören även bland annat för höga och orealistiska ekonomiska utlösare för granskningar mot penningtvätt för att effektivt hantera risker för penningtvätt och finansiering av terrorism.


Dela sidan:
Skriv ut: