Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Leif Östling blir ordförande i Industrisamhället Fastigheter

Nyheter
Publicerad: 2020-06-30 08:24
I memoarboken I backspegeln – min tid i Scania, Volkswagen och Wallenbergsfären skildrar han öppenhjärtigt bland annat maktspelet och motsättningarna inom Wallenbergsfären när Volvo försökte ta över Scania och hur allt ställdes på sin spets, gång efter annan. Foto: Ekerlids Förlag

Leif Östling har valts till ny styrelseordförande i Industrisamhället Fastigheter. 

Leif Östling har valts till ny styrelseordförande i Industrisamhället Fastigheter, ett helägt dotterbolag till Fastator.

”Som en av landets mest erfarna industriledare bidrar han med mångårig erfarenhet av att utveckla verksamheter inom industrin och främja Sverige som industrination”, skriver Fastator i ett pressmeddelande. 

Leif Östling var mellan år 1994 och 2012 koncernchef på lastbilsjätten Scania. Efter sin tid inom bilindustrin var han ordförande för Svenskt Näringsliv. Idag är han bland annat verksam som rådgivare till investmentbanken Morgan Stanley och som styrelseledamot. 

Äger logistik- och industrifastigheter

Industrisamhället är ett fastighetsbolag som äger logistik- och industrifastigheter i så kallade stadsnära industriområden över hela landet.

Det totala fastighetsvärdet uppgår till cirka 1,1 miljarder kronor, inklusive avtalade icke tillträdda fastigheter. Hyrestagarna är små och medelstora företag inom lätt industri, lager, logistik och kontor.

– En väsentlig del av kommunernas intäkter och landets tillväxt skapas just i dessa stadsnära industriområden – de är oerhört betydelsefulla för Sveriges välfärd. Industrisamhället Fastigheter är en viktig kugge i det maskineriet. Jag ser fram emot att bidra med min kunskap för att skapa fastighetslösningar som gynnar landets industriföretag, säger Leif Östling. 

Kommentar om ny ordförande

Ägarbolaget Fastators VD Joachim Kuylenstierna kommenterar valet av ny styrelseordförande:

– Leif Östling besitter en kunskap om industrin som få kan matcha. Sveriges tillväxt skapas inte på Stureplan, och med Industrisamhället kommer vi nära där utvecklingen sker. Leif Östlings kompetens, erfarenhet och nätverk blir ett värdefullt tillskott när Industrisamhället fortsätter att expandera sin snabba tillväxt. Vårt mål är att inom tre år uppnå ett fastighetsvärde på 20 miljarder kronor, och sedan ska vi växa ytterligare efter det, säger Joachim Kuylenstierna.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.