Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Latour investerar i Aqua Robur Technologies

Nyheter
Publicerad: 2021-06-11 08:48
Gustaf Douglas, ägare av investmentbolaget Latour. Familjen Douglas med familj äger 77,8 procent av aktierna och 80,2 procent av rösterna i bolaget. Foto: Jessica Gow / TT

Investment AB Latour har, via sitt dotterbolag Latour Future Solutions, tecknat avtal om att investera i Aqua Robur Technologies.

Investment AB Latour meddelar under fredagen att bolaget har, via sitt dotterbolag Latour Future Solutions, tecknat avtal om att investera i Aqua Robur Technologies.

Identifierar läckage

Aqua Robur designar och tillverkar IoT-utrustning, sensorer, energy-harvesting produkter och mjukvara för vattenindustrin.

Verksamheten startades 2015 inom ramen för Chalmers Ventures och har idag tio anställda med huvudkontor i Göteborg.

– Aqua Robur är med sin patenterade teknik med och digitaliserar vattenindustrin. Deras lösningar bidrar bland annat till att identifiera läckage i färskvattenledningar. Ett problem som i flera av Europas städer idag uppgår till förluster av ofattbara 25-50 procent av allt producerat färskvatten. Vi har följt teamet under en tid och är stolta över att nu få vara aktiva i deras tillväxtresa, säger Pelle Mattisson, VD Latour Future Solutions.

Expansionsmöjligheter

– Att Latour investerar i Aqua Robur innebär att vi får en ny stark och stabil minoritetsägare med ett stort industriellt nätverk, och det öppnar även upp nya expansions- och utvecklingsmöjligheter för oss. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla Aqua Robur, säger Niklas Wicén, VD Aqua Robur.

Investeringen har skett via en riktad nyemission i Aqua Robur där Latour Future Solutions har tillträtt som minoritetsägare.


Dela sidan:
Skriv ut: