Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lärobok om barnkonventionen prisas med 150 000 kronor

Nyheter
Publicerad: 2019-06-13 09:14
Foto: Studentlitteratur och Lisbet Spörnly.

Maria Grahn-Farley, docent i offentlig rätt och universitetslektor vid Uppsala universitet är årets vinnare av Studentlitteraturs kurslitteraturpris med sin bok om barnkonventionen.

– Maria Grahn-Farley har med sin stora kunskap i ämnet lyckats bryta ner Barnkonventionen till en konkret nivå. Efter en pedagogisk introduktion till folkrätten och Barnkonventionen som ett folkrättsligt traktat, presenteras en detaljerad och gedigen rättsdogmatisk analys av varje artikel, säger Stefan Persson, VD för Studentlitteratur och juryns ordförande.

En rättsdogmatisk analys av varje artikel

I boken, Barnkonventionen – en kommentar, presenteras en ”detaljerad rättsdogmatisk analys av varje artikel i konventionen”. Boken riktar sig till studenter inom kurser som berör barn, i till exempel juridik, socialt arbete, sociologi, lärarutbildning och statsvetenskap, liksom till anställda vid myndigheter, socialtjänst, skolor, polis och domstolar, som kommer att arbeta med tillämpningen av den nya lagen 2020.

Tilldelas 150 000 kronor i prispengar

För sin bok, som enligt juryn, ”förväntas förnya lärandet för en stor målgrupp” och är ”ett centralt verk inom ett aktuellt ämne som tar sig an komplicerade juridiska frågeställningar på ett lättläst och initierat sätt” tilldelas Maria Grahn- Farley nu 150 000 kronor i förstapris. Priset kommer att delas ut i Stockholm den 4 september.


Dela sidan:
Skriv ut: