Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Länsförsäkringar startar egen förvaltning av indexfonder

Nyheter
Publicerad: 2022-05-12 07:30

Länsförsäkringar bygger upp en egen indexförvaltning och flyttar hem förvaltningen av fonderna Länsförsäkringar Global Indexnära och Länsförsäkringar Sverige Indexnära.

Fonderna Länsförsäkringar Global Indexnära och Länsförsäkringar Sverige Indexnära flyttas hem till Länsförsäkringars egen förvaltning av indexfonder. Tidigare har Länsförsäkringars globala och svenska indexnära fonder förvaltats av BlackRock.

Enligt Länsförsäkringar får de två indexnära fonderna ”skräddarsydda, klimatanpassade index utifrån EUs direktiv för hur man ska investera för att uppnå 1,5 gradersmålet”.

– Detta index har ett 50 procent lägre CO2-utsläpp än det tidigare, säger Peter Svalstedt, ansvarig förvaltare för de indexnära fonderna.

– Vårt primära fokus är att bygga upp en stabil och effektiv förvaltningsplattform där vi effektivt kan bemöta kundernas efterfrågan. En viktig del i detta blir att fortsätta ligga i framkant med vårt hållbarhetsarbete som då också på ett tydligt sätt ska återspeglas i våra produkter och i vårt fondutbud.


Dela sidan:
Skriv ut: