Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lämnar vd-post på Swish för vd-post på Fundler

Nyheter
Publicerad: 2021-01-14 07:27
Anna-Lena Wretman blir ny vd för Fundler.

Efter fyra år lämnar Anna-Lena Wretman rollen som vd i Getswish, bolaget bakom Swish, för att bli vd på fintechbolaget Fundler.

Anna-Lena Wretman har i rollen som vd varit med och byggt upp Getswish, bolaget bakom Swish, från grunden. Efter fyra år i rollen lämnar hon nu betalappen att bli vd på fintechbolaget Fundler. Anna-Lena Wretman tillträder som ordinarie vd på Fundler senast till sommaren och ersätter då Håkan Nyberg som i dag är tillförordnad vd på bolaget.

– Jag är mycket stolt över den resa jag har gjort tillsammans med teamet på Getswish och jag är nu redo att ta mig an nästa uppdrag. Valet föll på Fundler. Företaget har en genuin produkt som gör bra investeringar tillgängligt för alla. Jag har följt Fundler och vet att företaget har vad som krävs för att göra samma nytta för sparande som Swish gjort för betalningar, säger Anna-Lena Wretman.

Bakgrund

Anna-Lena Wretman har varit vd på Getswish sedan 2016 och bolaget har succesivt utökat produkten från att endast vara för privatpersoner till att även omfatta e-handlare och andra företag. Innan Getswish jobbade Anna-Lena Wretman bland annat med IT- och affärsutveckling på Swedbank och som rådgivare på Riksbanken.

– Det krävs en solid produkt i grunden för att lyckas – och den måste vara enkel, säker och innovativ. Här är Swish och Fundler väldigt lika. Vi som leder och utvecklar framtidens finansiella verktyg får aldrig göra avkall på varken enkelhet, säkerhet eller innovation. Det är också väldigt viktigt att vara lyhörd. Entreprenörskap är nyckeln för utveckling tillsammans med kunder och för att möta marknadens krav på digitala tjänster. Jag ser fram emot konkurrensen och att tillsammans med likasinnade bolag bana ny väg för att sätta pengar i arbete – på kundernas villkor, säger Anna-Lena Wretman.

Oberoende fondrobot

Fundler grundades 2015 som en oberoende fondrobot och har idag fyra års förvaltningshistorik.

Fintechbolagets styrelseordförande Thomas Eriksson ser med stor tillförsikt på Anna-Lena Wretman som ny vd på bolaget.

– Anna-Lena har lett en revolution med Swish. Hon har gedigen erfarenhet av fintechbranschen och en bevisad förmåga att skapa resultat och tillväxt. Det är exakt vad Fundler behöver för att kunna hålla en fortsatt hög tillväxttakt och nå nya nivåer. Det är mycket glädjande att välkomna Anna-Lena som ny vd på Fundler, säger Thomas Eriksson.


Dela sidan:
Skriv ut: