Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

”Lagstifta om styrelseledamöters lojalitetsplikt mot bolaget” – ny doktorsavhandling

Arbetsrätt
Publicerad: 2016-04-15 09:51
Juris doktor Jessica Östberg har just disputerat vid Stockholms universitet på en avhandling om lojalitetsplikten för styrelseledamöter i bolagsstyrelser. Foto: Maja Suslin/TT och SU

Lojalitetsplikten för styrelseledamöter i bolags-styrelser är inte reglerad i svensk lag - någonting som kan ha bidragit till en rad företagsskandaler. Det menar juris doktor Jessica Östberg som vill se en lagstiftning på området. Hon har just disputerat vid Stockholms universitet på sin avhandling där hon beskriver, analyserar och systematiserar rättsläget. 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.