Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Lagman anmäler advokater – efter deras påståenden om jäv

Nyheter
Publicerad: 2023-02-01 14:28
Johan Kvart, lagman, Malmö tingsrätt. Foto: Per Carlsson

Hemliga ljudinspelningar från vad som sagts under pauser i en förhandling ledde till en jävsanmälan - och polisanmälan - mot såväl domarna som åklagarna. Hovrätten ansåg dock att något jäv inte förelegat - och förhandlingen kunde fortgå. Nu anmäler Malmö tingsrätts lagman två advokater till samfundets disciplinnämnd. - Det påstås att domarna i målet har varit i maskopi med åklagarna, att man har samarbetat i hemlighet, för att få en av de tilltalade fälld. Det menar jag är en konspirationsteori som är helt makalös, säger Johan Kvart till Dagens Juridik.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.