Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kvinna misshandlade dotter – och filmade övergreppen – döms

Nyheter
Publicerad: 2023-03-15 14:14
OBS! Genrebild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Den 22-åriga mamman misshandlade sin treåriga dotter, filmade övergreppen och skickade dem på Snapchat.
Nu har hon dömts till två års fängelse.
I förhören erkände hon – och hävdade att det var en man på Instagram som uppmanade henne att slå sin dotter.

Det var pappan till den lilla flickan som larmade polisen. Han hade från en vän till flickans mamma fått flera filmer där mamman, som han inte längre lever ihop med, slog barnet med knytnävarna, och stampade på henne, samtidigt som hon sa: ”Vem är det som bestämmer”.
Filmerna hade mamman bland annat publicerat på Snapchat.

En polispatrull mötte upp pappan utanför moderns bostad, och fick se filmerna. Den ena polismannen skrev sedan i sin rapport om sin reaktion på vad han såg:
Upplever filmerna som extremt stötande, oroväckande och allvarliga.

Elva filmer

Patrullen tog sig in i lägenheten, där mamman och flickan befann sig och i mammans mobiltelefon hittade de sammanlagt elva filmer där mamman utövar våld mot den lilla flickan, och även en film där flickans mormor knuffar omkull henne.

Redan i det första förhöret erkände mamman att hon slagit sin dotter. Hon sa att hon lärt känna en man på nätet, på Instagram, som uppmanat henne att slå sin dotter för att visa att det är hon som bestämmer.
N.N uppger att hon har slagit sin dotter med en örfil, lagt henne på golvet och stampat på henne med sitt ben samt dragit henne i håret, detta har hon gjort cirka tio gånger under de senaste tre dagarna”, står det i förhörsutskriften.

Ofredande

En av förhörsledarna frågar mamman:
– Vad är anledningen som, vad är anledningen till att du gör så här mot din dotter?
– Jag vet inte faktiskt för ja, dum som själv som jag var så gjorde jag detta för att bevis för han, att jag kan göra sånt men jag skulle aldrig lägga en hand på min dotter om inte han hade sagt till mig.

Förutom grov misshandel och misshandel åtalades mamman också för ofredande, eftersom att hon mitt i natten hållit den treåriga flickan vaken och gång på gång frågat: Vem är det som bestämmer?

I dag dömdes kvinnan till två års fängelse för grov misshandel, misshandel och ofredande.

Tingsrätten har bedömt att kvinnan genom att stampa dottern i ansiktet gjort sig skyldig till en grov misshandel trots att dottern inte drabbats av några allvarliga fysiska men av våldet. Kvinnan har visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att utöva våld mot ett skyddslöst barn, som dessutom stått under hennes vårdnad, skriver rätten i ett pressmeddelande.

Inga förmildrande omständigheter

Påföljden blir två års fängelse – i enlighet med åklagarens yrkande. Några förmildrande omständigheter har inte framkommit.

Målsäganden tillerkänns skadestånd med 110 000 kr, varav 100 000 kr avser ersättning för kränkning.

Premiuminnehåll
Skaffa Mitt DJ Premium för att ladda ner filerna
ronnebymamman

Dela sidan:
Skriv ut: