Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kritiserade Detur köps upp av danskt charterbolag

Nyheter
Publicerad: 2023-01-05 08:20
Genrebild. Foto: AP Photo/Armando Franca

Danska Aventura Rejser har köpt upp det kritiserade resebolaget Detur, som gick i konkurs i oktober 2022.

Chater-resebolaget Detur Rejser, som gick i konkurs den 17 oktober, har fått ny ägare. Det danska resebolaget Aventura Rejser som grundades för tre år sedan har köpt upp Detur Rejser.

Med samarbeten med SAS, Norwegian och Sun Express kommer kunder återigen kunna åka på charterresor med Detur, enligt ett pressmeddelande där det även framgår att försäljningarna av resor startade i går, den 3 januari 2023.

Resegaranti

Efter konkursen skyddas de konsumenter som har köpt en resa av Detur av en resegaranti. Alla paketresor omfattas av paketreselagen och resegarantilagen. 

Konsumenterna måste ansöka om resegarantin hos Kammarkollegiet inom tre månader från informationen om att resan ställs in. 

Aventura Rejsers vd Torben K Simonsen uppger för tidningen BT.dk att bolaget har betalat ett ansenligt belopp till konkursboet för namnrättigheterna till varumärket.

– Från vår sida är ärendet över. Vi har köpt namnrättigheterna för Detur i Danmark, Norge, Sverige, Finland och så vidare. Det är ett avtal som gjorts med konkursboets förvaltare, säger Aventura Rejsers vd Torben K Simonsen till tidningen.

Ansökningarna till Kammarkollegiet

Han uppger att genom uppköpet har det kommit in ett större belopp till konkursboet.

Enligt SVT ligger antalet ansökningar om resegaranti till den svenska myndigheten Kammarkollegiet på omkring 12 000 stycken. 


Dela sidan:
Skriv ut: