Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kriminalvårdare på utlandsuppdrag försov sig – efter barrunda

Nyheter
Publicerad: 2023-01-18 10:56
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix / TT

Under en mellanlandning på Malta tog kriminalvårdaren en barrunda med en gammal kompis.
Det resulterade i att han försov sig – och var nära att missa flyget tillbaka till Sverige.
Nu straffas han med fem dagars löneavdrag av myndighetens personalansvarsnämnd.

Det var i september förra året som kriminalvårdaren deltog vid ett större transportuppdrag inom ramen för Frontex-verksamheten. Resan gick till Nigeria och på vägen hem till Sverige hade kriminalvårdarna en mellanlandning med övernattning på Malta.

I samband med detta gick kriminalvårdaren ut på en barrunda med en barndomskompis som också befann sig på Malta. Kriminalvårdaren var tillbaka på sitt hotellrum först någon gång mellan 02 och 03 och senare samma dag vaknade han inte förrän hotellpersonalen, på uppdrag av hans chef, kom och knackade på hans dörr. Han fick sedan ta en taxi till flygplatsen för att hinna med flyget hem till Sverige.

Straffas med löneavdrag

Innan hotellpersonalen lyckades väcka kriminalvårdaren hade hans chef sökt honom flera gånger. Både via hotelltelefonen och tjänstetelefonen – utan framgång. När han till slut anlände till flygplatsen i taxin noterade chefen att han ”luktade starkt av alkohol och såg ovårdad ut”. Sedan sov han hela vägen hem till Arlanda.

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd slår nu fast att kriminalvårdaren brutit mot Frontex Code of Conduct och dessutom uppträtt på ett sådant sätt att Kriminalvårdens anseende riskerat att skadas. Han anses också ha brutit mot myndighetens etiska kod.

Han straffas därför med fem dagars löneavdrag.


Dela sidan:
Skriv ut: