Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kriminalvårdare filmade sig själv i centralvakten – och lade ut på Snapchat

Nyheter
Publicerad: 2023-01-17 14:00
Foto: Gorm Kallestad / TT

En kriminalvårdare filmade sig själv när han satt i anstaltens centralvakt – och lade sedan ut filmen på Snapchat.
Nu varnas han för att ha brutit mot film- och fotoförbudet samt för att han inte anmält en bisyssla till sin arbetsgivare.

Det var i början av juli i år som Kriminalvården fick kännedom om att en anställd hade filmat sig själv när han satt i centralvakten och sedan lagt ut videon på Snapchat. Kort senare fick Kriminalvården, genom en video på en lokaltidnings hemsida, också nys om att samme anställde tycktes ha agerat publikvärd under en konsert.

Konfronterad med uppgifterna under ett personalsamtal har kriminalvårdaren uppgett att han hade missuppfattat vad fotoförbudet innebär. Vid tillfället för inspelningen av den korta filmen trodde han att det bara gällde klienter och sekretesskyddade uppgifter. Han uppgav också att han sett flera andra kollegor göra liknande.

När det gällde frågan om hans bisyssla på konserten uppgav kriminalvårdaren att han bara hjälpte sin kompis att bygga upp en scen.

Varnas nu

Kriminalvårdens personalansvarsnämnd konstaterar nu att kriminalvårdaren brutit mot film- och fotoförbudet som råder och därmed har åsidosatt sina skyldigheter i anställningen.

Han har också åsidosatt sina skyldigheter i tjänsten genom att inte anmäla sitt arbete under konserten, som han fått ersättning för, som en bisyssla.

Han straffas därför med en varning.


Dela sidan:
Skriv ut: