Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Kor hjälper intagna släppa tuffa attityder – innanför mu(u)rarna

Nyheter
Publicerad: 2023-02-10 14:02
Foto: Johan Nilsson / TT

Nyligen invigde Kriminalvårdens generaldirektör ett nytt djurstall på den bondgård där Svartsjöanstaltens intagna kan sysselsätta sig.Nu hoppas kriminalvårdschefen att de intagna, tillsammans med djuren, ska våga släppa på både tuffa attityder och andra hämningar. - Tillsammans med djuren vågar de släppa tuffa attityder och sociala begränsningar. Det stärker deras möjlighet att kunna välja en annan väg när de kommer ut igen, samtidigt som det också genererar intäkter, kriminalvårdschefen Sandra Hultgren Stenström i ett pressmeddelande.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.