Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Köpte ut anställda för 134 miljoner under fem år

Nyheter
Publicerad: 2019-11-06 09:02
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fram tills den sista september i år har Region Stockholm köpt ut personal för nästan 30 miljoner kronor.
Under de senaste fem åren uppgår summan till nästan 134 miljoner.
Det framgår av en undersökning som Sveriges Radio har gjort. 

– Om man sätter det i kontexten att vi är en av Sveriges största arbetsgivare med över 45 000 medarbetare och en omslutning på över 100 miljarder så är det här en väldigt liten del. Sedan är jag ödmjuk för att det är mycket pengar totalt sett, säger Ulrika Sundqvist, Region Stockholms HR-direktör, till Sveriges Radio.

Avgångsvederlagen ökar

Enligt Sverige Radio har antalet personer som lämnar jobbet mot ett avgångsvederlag i Region Stockholm ökat markant det senaste året. 

Fram tills den sista september i år har regionen köpt ut personal för nästan 30 miljoner kronor. 

130 miljoner på utköpt personal

Totalt har Region Stockholm under de senaste fem åren köpt ut 469 anställda, däribland höga chefer, kockar, IT-tekniker och undersköterskor – till en kostnad om närmare 134 miljoner kronor.

Det gör Region Stockholm till den region som lagt ut mest pengar på att köpa ut personal under de senaste fem åren, jämte Region Skåne.

Restriktiv syn på avgångsvederlag

Men enligt Region Stockholms HR-direktör Ulrika Sundqvist har regionen trots summorna en restriktiv syn på avgångsvederlag. 

– Med så många anställda kan det ändå bli stora summor i avgångsvederlag, även med en restriktiv hållning, säger Ulrika Sundqvist till Sveriges Radio.


Dela sidan:
Skriv ut:

Paulina Stén
paulina.sten@blendow.se