Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

KKV släpper igenom ICA:s köp av Apoteket Hjärtat – ”kommer inte hämma konkurrensen”

Nyheter
Publicerad: 2015-01-14 13:12

 

Ett dotterbolag till ICA anmälde i november förra året till Konkurrensverket att man förvärvat Apotek Hjärtat Holding AB.

Både ICA och Apotek Hjärtat Holding AB driver öppenvårdsapotek i Sverige under varumärkena Cura apoteket respektive Apotek Hjärtat.

Utöver detta säljer ICA-handlarna bland annat ett begränsat sortiment receptfria läkemedel, exempelvis värktabletter och nässpray, i dagligvarubutikerna. 

Konkurrensverket har nu utrett vilka effekter affären får på marknaden och bedömer att köpet inte kommer att "påtagligt hämma förekomsten eller utvecklingen av en effektiv konkurrens på den svenska apoteksmarknaden".

 

Foto: Fredrik Persson / TT


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.