Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Knowit förvärvar finska strategibyrån Marketing Clinic

Nyheter
Publicerad: 2022-06-20 07:54
Foto: Anders Wiklund / TT /

Knowit förvärvar det finska bolaget Marketing Clinic för 8,5 miljoner euro på kassa och skuldfri basis. En tilläggsköpeskilling kan uppgå till 1,5 miljoner euro.

Den svenska IT-konsulten Knowit, som börsnoterades 1997 och finns i dag på Nasdaqs midcap-lista, förvärvar den finska strategibyrån Marketing Clinic som omsätter cirka 10,5 miljoner euro.

Köpeskillingen uppgår till 8,5 miljoner euro på kassa och skuldfri basis. Tilläggsköpeskillingen är beroende av resultatutvecklingen för 2022 och förväntas uppgå till 1,5 miljoner euro.

Management consulting

Marketing Clinic kommer primärt att bli en del av Knowit Insight, ett affärsområde inom Knowit med tjänster inom management consulting. 

– Vi är glada över att få hälsa nya kollegor från Marketing Clinic välkomna till oss på Knowit. Genom att kombinera Marketing Clinics starka marknadsposition och erbjudande inom strategier för affärsutveckling och lönsamhet, med Knowits breda kompetens inom digital transformation och förändringsledning blir vi en starkare partner till både befintliga och nya kunder. På den finska marknaden blir vårt erbjudande unikt för starka varumärken med tillväxt på agendan, där vi nu kan stötta på hela resan från strategi till implementering av nya affärsmodeller, säger Carin Strindmark, affärsområdeschef Knowit Insight.


Dela sidan:
Skriv ut: