Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Klarna tar in 650 miljoner dollar – värderas till 10 miljarder dollar

Nyheter
Publicerad: 2020-09-15 08:19
Foto: Klarna, pressbild

Klarna tar in 650 miljoner dollar, motsvarande 5,7 miljarder kronor i en ny finansieringsrunda som leds av teknikinvesteraren Silver Lake.

Betaltjänstbolaget Klarna meddelar under tisdagen att bolaget tar in 650 miljoner dollar, motsvarande 5,7 miljarder kronor, i nytt kapital. Finansieringen innebär en värdering av Klarna till totalt 10,65 miljarder dollar, vilket gör bolaget till det högst värderade så kallade fintech-bolaget i Europa och det fjärde högst värderade i världen. Detta skriver Klarna i ett pressmeddelande.

Finansiärerna

Finansieringsrundan är lett av teknikinvesteraren Silver Lake. Andra investerare inkluderar Singapores statliga fond GIC, fonder som förvaltas av BlackRock och HMI Capital. Samtidigt har Merian Chrysalis, TCV, Northzone och Bonnier förvärvat aktier från befintliga aktieägare, säger företaget.

Öka etableringstakten

Pengarna ska gå till nya investeringar, främst för att öka takten med etableringen i USA där bolaget nu har mer än nio miljoner kunder.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.