Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Klarna-grundaren tar investeringsbolag till börsen

Nyheter
Publicerad: 2021-09-28 08:12
Sebastian Siemiatkowski, grundare och storägare I Klarna Foto: Lars Pehrson

Sebastian Siemiatkowski börsnoterar sitt investeringsbolag Flat Capital. Bolaget är delägare i bland annat Klarna, Budbee och Truecaller.
– Drömmen om att ALLA i Sverige ska få tillgång till de mest spännande bolagen. Den drömmen har nu fått ett namn, Flat, säger Sebastian Siemiatkowski, huvudägare och styrelseordförande.

Sebastian Siemiatkowskis investeringsbolag Flat Capital avser att notera sina B-aktier på Nasdaq First North Growth Market. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget grundades 2013 av paret Nina och Sebastian Siemiatkowski.

Minoritetsposter

Portföljen består idag av minoritetsposter i 13 innehav där Klarna, Budbee och Truecaller är störst. 

I samband med Noteringen avser bolaget att genomföra en nyemission av B-aktier där emissionslikviden avses användas för att göra nya investeringar och fortsätta stötta nuvarande portföljbolag. 

”Flat Capital investerar långsiktigt i smarta, drivna och passionerade entreprenörer. Ofta befinner sig bolagen i tillväxtstadie och verkar på marknader med betydande potential. Flat Capital vill bidra med genuint långsiktigt kapital till bolag som annars kan vara beroende av investerare med en kortare tidshorisont”, framgår det av pressmeddelandet.

Bolaget beskriver att motivet med erbjudandet och noteringen är att fortsätta skapa aktieägarvärden genom att på ett strukturerat sätt investera i nya bolag. 

Allmänheten får möjlighet att investera i onoterat

”Dessutom är vi glada att ge fler (allmänheten) möjlighet till exponering mot onoterade bolag som annars kan vara svåra att nå”, framgår det av pressmeddelandet. 

– Drömmen om en investerare som är långsiktig på riktigt, villig att ta risk och som stöttar grundare genom vått och torrt. Drömmen om att ALLA i Sverige ska få tillgång till de mest spännande bolagen. Den drömmen har nu fått ett namn, Flat, säger Sebastian Siemiatkowski, huvudägare och styrelseordförande.

– Allmänheten erbjuds investera i oss och är därigenom med och investerar i drivna, smarta och passionerade entreprenörer som har förmågan att bygga fantastiska bolag. Det känns så kul och jag känner mig oerhört peppad, stolt och ödmjuk inför denna resa!, säger Hanna Wachtmeister, VD.

Nyemission

Erbjudandet förväntas bestå av en nyemission av B-aktier motsvarande cirka 100 miljoner kronor.

Bolaget skriver att Flat Capital har ett starkt track-record sett till värdeutveckling och den nuvarande portföljen (exklusive Klarna) har sedan start 2013 haft en årlig genomsnittsavkastning om över 40 procent. 

Augment Partners är finansiell rådgivare och Advokatfirman Vinge är legal rådgivare i samband med noteringen och erbjudandet. 


Dela sidan:
Skriv ut: