Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Klara-Lise Aasen utsedd till vd för Bank Norwegian

Nyheter
Publicerad: 2021-11-10 08:17

Under måndagen hölls en extrastämma hos Bank Norwegian där första ärendet var att utse Bank Norwegians nuvarande tillförordnade vd Klara-Lise Aasen till permanent vd.

Under måndagen, den 8 november 2021, höll Bank Norwegian en extra bolagsstämma för att bland annat välja en ny styrelse och besluta om att ansöka om en avnotering av bolagets aktier från Oslobörsen. Hans Larsson valdes till ny styrelseordförande och Jacob Lundblad, Ragnhild Wiborg, Lisa Karlsson Bruzelius, Christopher Ekdahl, Izabella Kibsgaard-Petersen och Knut-Arne Alsaker valdes till styrelseledamöter.

Ny vd fortsätter som CFO

Som första ärende beslutade den nya styrelsen att utse Bank Norwegians nuvarande tillförordnade vd Klara-Lise Aasen till permanent vd. Klara-Lise Aasen kommer att fortsätta som CFO för Bank Norwegian tills vidare.

– Det glädjer mig att Klara-Lise har accepterat rollen som permanent vd efter att framgångsrikt ha lett bolaget som tillförordnad vd. Med en fantastisk styrelse och ledning på plats i Bank Norwegian ser vi fram emot att fortsätta arbeta med Klara-Lise och resten av Bank Norwegians team när vi utmanar de etablerade bankerna och fortsätter växa som den ledande specialistbanken i norra Europa, säger Jacob Lundblad, vd, Nordax, i en kommentar.

Kommentar

Klara-Lise Aasen, vd, Bank Norwegian, kommenterar:

– Det känns jättebra att få fortsätta leda Bank Norwegian. Tillsammans med Nordax kommer vi ha resurserna för att vidareutveckla vår affär och realisera potentialen i våra kombinerade plattformar.


Dela sidan:
Skriv ut: