Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Klängig man på Summerburst frias från sexofredande

Nyheter
Publicerad: 2020-03-20 08:16
Summerburst på Ullevi. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT /

Händelsen kan ha upplevts som påträngande och oönskat men bevisningen räcker inte, menar hovrätten, som friar en 22-årig man för sexuellt ofredande mot en kvinna under en konsert på Summerburst-festivalen

Åtal väcktes vid Göteborgs tingsrätt mot en 22-årig man för sexuellt ofredande mot en kvinna i samband med musikfestivalen Summerburst.

Den aktuella händelsen ska ha utspelat sig längst framme vid scenen på Ullevi i samband med en konsert. Vad som ägt rum rådde det delade meningar om, men det hela slutade med att 22-åringen lyftes bort av en säkerhetsvakt, tillika vittne i målet.

22-åringen uppgav att han inte haft för avsikt att hålla om kvinnans midja på det sätt som beskrevs i åtalet, men att det kunde ha skett på grund av den stora folkmassan. Tingsrätten fann ingen anledning att tvivla på mannens uppgifter och ogillade åtalet.

Domen överklagades till Hovrätten för Västra Sverige.

Kvinnan har bland annat berättat att hon känt sig ”instängd” av 22-åringens grepp. Hon minns dessutom att mannen gett henne en puss på kinden i samband med händelsen. Enligt hovrätten får kvinnans berättelse delvist stöd av säkerhetsvaktens vittnesuppgifter. Han har uppfattat mannen som ”klängig” men har inte kunnat beskriva mer exakt hur 22-åringen betett sig.

Även om 22-åringens agerande mot kvinnan kan ha upplevts som påträngande och oönskat menar domstolen att bevisningen mot den bakgrunden inte räcker för att åtalet kan anses styrkt.

Hovrätten fastställer därför tingsrättens dom. (Blendow Lexnova)


Dela sidan:
Skriv ut:

Jonathan Schiess
red@dagensjuridik.se
Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.