Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Känd artist åtalad för rån av kiosk – stal godis, snus och kakor

Nyheter
Publicerad: 2021-10-14 11:18
Foto: Jessica Gow / TT

En känd svensk artist åtalades under torsdagen för rån.
Enligt åklagaren har han, tillsammans med flera andra, rånat en kiosk på snus, godis, cigaretter, kakor och dricka under hot att de skulle skada eller döda personalen.

Rånet ägde rum den 18 augusti i Kista, norr om Stockholm. Nu har fyra personer åtalats – och en av dem är en känd svensk artist i 30-årsåldern.
Han var anhållen i sin utevaro när han i mitten på september greps på Arlanda efter att ha kommit hem från en utlandsvistelse.

Artisten, som försvaras av advokat Alain Soussi, förnekar brott.
– Han hoppas att det här ska utredas snabbt och att man kommer fram till precis det han har sagt, att han inte har begått det här brottet, sa advokat Alain Soussi till SVT Nyheter i samband med att artisten häktades.

Mannen som äger kiosken, har i Expressen, tillbakavisat uppgifterna om ett rån.
– Polisen kan säga vad de vill. Men jag säger att det inte varit något rån, sa han till Expressen.

Kriminellt nätverk med våldskapital

Enligt stämningsansökan har artisten tillsammans med flera andra personer tillskansat sig varor till ett sammanlagt värde av 5 354 kr, samtidigt som de uttalat hot mot personalen.
”Hoten har bestått dels i att gärningsmännen fällt yttranden med innebörd att de skulle skada eller döda målsägandena, dels i underförstådda hot om våld som kommit till uttryck genom gärningsmännens kroppsspråk och uppträdande, numerära överläge och att de ignorerat målsägandens uppmaningar/vädjan att betala för varorna samt att gärningsmännen tillhör/kan kopplas till ett kriminellt nätverk med våldskapital. Hoten har för målsägandena inneburit eller för dem framstått som trängande fara”, står det i stämningen.

I andra hand yrkar åklagaren att de åtalade ska dömas för olaga tvång.

Ytterligare tre personer åtalas för häleri efter att de, enligt åklagaren, tagit befattning med och gömt de stulna varorna.


Dela sidan:
Skriv ut: