Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jurister utsätts oftare för sexuella trakasserier

Nyheter
Publicerad: 2020-10-15 12:20
Foto: Stina Stjernkvist/ TT

Tre år efter metoouppropet fortsätter sexuella trakasserier att ske på många arbetsplatser – och jurister och anställda på advokat- och redovisningsbyråer utsätts oftare än medarbetare i andra branscher.
Det visar en ny undersökning från fackförbundet Akavia.

Drygt 3 200 av Akavias medlemmar har deltagit i undersökningen som inriktats på frågor om sexuella trakasserier på arbetsplatser inom de yrken som förbundet företräder.

Resultatet visar att 11 procent av medlemmarna har utsatts för sexuella trakasserier någon gång det senast året samt att så många som var tionde kvinna under 30 år ofta blivit sexuellt trakasserad det senaste året.

Dessutom kan Akavia konstatera att jurister och anställda på advokat- och redovisningsbyråer oftare utsätts eller ser andra utsättas för sexuella trakasserier, än medarbetare i andra branscher.

– Det är allvarligt att så många har utsatts. Samtidigt vet vi att mörkertalen kring sexuella trakasserier är stora och det finns många anledningar till att kränkningarna inte anmäls. Men om problemen inte tas om hand fortsätter arbetsmiljön vara gynnsam för trakasserier, vilket kan leda till sänkt prestationsförmåga och psykisk ohälsa för medarbetarna, säger Ulrika Husmark, professionsanalytiker på Akavia.

”Viktigt att få en tydlig lagstiftning”

Akavia konstaterar att de nya kraven i diskrimineringslagen, som innebär att alla arbetsgivare ska arbeta kontinuerligt med att förhindra trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier på arbetsplatsen ännu inte fått tillräckligt fäste på arbetsplatserna.

Man ser därför med tillförsikt fram emot den utredning av diskrimineringslagen som ska presenteras nästa år.

– Vi ser med tillförsiktigt framåt vad den utredningen kommer fram till. Det är viktigt att vi får en tydlig lagstiftning. Alla arbetsgivare ska arbeta aktivt för att förebygga diskriminering på arbetsplatser, men vi kan se att de aktiva åtgärder som finns för arbetsgivarna behöver konkretiseras och förstärkas, säger Ulrika Husmark.


Dela sidan:
Skriv ut: