Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Jonas Falk och JK har nått förlikning – får ytterligare två miljoner

Nyheter
Publicerad: 2020-01-10 14:49
Jonas Falk. Foto: Polisen

Jonas Falk och Justitiekanslern har nått en förlikning – bara dagar innan rättegången om ytterligare skadestånd var planerad.
Nu har JK beslutat att betala ut ytterligare två miljoner kronor till Jonas Falk, det uppger Expressen.

Jonas Falk var misstänkt huvudman i det uppmärksammade ”Playa-målet” som rörde en transport med flera ton kokain från Sydamerika till Europa.

Tingsrätten dömde honom till 18 års fängelse innan han sedan friades i hovrätten.

Får ytterligare två miljoner efter ändrad praxis

Jonas Falk har efter den friande domen fört en långdragen process för att få skadestånd för den tid han satt felaktigt frihetsberövad.

Fallet har drivits rättsligt av Justitiekanslern och tanken var att en processen skulle få sitt slut med en förhandling i Svea hovrätt under nästa vecka.

Men nu kommer alltså beskedet att partnerna nått en förlikning innebärande att Justitiekanslern kommer att utbetala två miljoner kronor, utöver de 1,6 miljoner kronor han redan fått, till Jonas Falk. Detta efter att JK ändrat praxis kring ersättning för felaktiga frihetsberövanden, något som gläder Jonas Falk.

– På sätt och vis är det skönt att få ett avslut. Detta är det sista avsnittet i Playa-målet i Sverige, men jag kan tycka att JK kunde skött det hela bättre genom att betala ut de här pengarna redan när jag blev frikänd. Nu har det gått ytterligare flera år med domstolsprocesser och advokatkostnader, säger han till Expressen.


Dela sidan:
Skriv ut: