Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Intrum justerar finansiella mål – i kölvattnet av coronakrisen

Nyheter
Publicerad: 2020-03-26 08:30
Intrum, kredihanteringsföretag Foto: Henrik Montgomery / TT

Intrum meddelar att verksamhetsresultatet för första och andra kvartalet klart kommer att understiga bolagets tidigare förväntningar.

Mot bakgrund av spridningen av Covid-19 och det rådande omvärldsläget justerar Intrum de finansiella målen.

”Som tidigare kommunicerats har vår affärsplan för 2020 krävt ett felfritt exekverande för att vara nåbar. Givet Covid-19s inverkan på vår affär ser vi att det inte längre finns förutsättningar för att nå dessa mål”.

Nya finansiella mål kommer i höst

Bolaget uppger vidare att man återkommer med nya finansiella mål i samband med den kapitalmarknadsdag som man planerar att hålla i höst. 

– 2020 har visat sig få en annorlunda start på året än vad jag och de flesta andra kunnat förutse. Det som sker kommer få följdverkningar för i stort sett alla företag världen över, och det ställer höga krav på oss i tider när både kunder och individer upplever en stor osäkerhet i omvärlden. På Intrum har vi anpassat oss för att trygga våra anställdas säkerhet och välmående samt för att minimera Covid-19s inverkan på vår och våra kunders verksamhet. I dessa tider är våra värderingar Empathy och Ethics viktigare än någonsin och vi har tagit fram kompletterande riktlinjer för att säkerställa ett lyhört bemötande gentemot våra slutkunder, säger Mikael Ericson, Intrums VD och koncernchef.

Verksamhetsresultatet kommer understiga tidigare förväntningar

– Även om verksamhetsresultatet för första och andra kvartalet klart kommer att understiga våra tidigare förväntningar, så ser vi att det som sker nu kommer skapa väsentligt större affärsvolymer att arbeta med under senare delen av 2020 och de kommande åren, säger Mikael Ericson.

Vidare uppger bolaget att Intrums affärsområde Strategiska marknader ser ”en fördröjning av kassaflöden som en konsekvens av införda generella restriktioner inom länderna och en lägre aktivitet i de legala systemen i synnerhet. Dock kvarstår de säkerställda tillgångarna som kassaflödena relaterar till. I övriga Europa har Intrums verksamheter däremot hittills påverkats i relativt begränsad utsträckning”, framgår det av ett pressmeddelande.

Begränsad operationell inverkan

Intrum uppger dock att corona-oron ger begränsad operationell inverkan på Intrums verksamhet totalt sett. Cirka 85 procent av bolagets inkasserade belopp inom portfölj-verksamheten genereras via automatiserade och online-betalningar samt att 73 procent av bolagets totala inkasserade belopp för koncernen genereras utan inblandning av legala processer.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.