Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Intrum förvärvar servicing-plattformen Haya Real Estate

Nyheter
Publicerad: 2023-05-11 08:35
Intrum, kredihanteringsföretag Foto: Henrik Montgomery / TT

Intrum förvärvar 100 procent av Haya Real Estate, en spansk servicing-plattform för en köpeskilling om 140 miljoner euro. Transaktionen förväntas slutföras under det tredje kvartalet 2023.

Intrum meddelar under torsdagen att man förvärvar 100 procent av Haya Real Estate, en spansk servicing-plattform för en köpeskilling om 140 miljoner euro.

Affären innefattar en servicing-plattform för säkerställda lån och tillgångar och har ingen investeringsverksamhet.

Transaktionen ökar Intrums närvaro i Spanien

”Transaktionen förväntas generera en mycket attraktiv avkastning även om det innebär att endast befintliga kontrakt slutförs utan förlängningar eller nya affärer. Förvärvet kommer att finansieras med likvida medel och tillgängliga bankåtaganden och bidrar till att minska skuldsättningsgraden från och med slutförandet av affären”, framgår det av pressmeddelandet. 

Genom transaktionen fördjupas den existerande relationen med Cerberus. Därtill medför plattformen stora kontrakt med viktiga spanska uppdragsgivare, bland annat BBVA, CaixaBank och Grupo Cooperativo CajaMar.

– Denna transaktion utökar Intrums starka Servicing-verksamhet i Spanien, en av våra huvudmarknader och den näst mest lönsamma marknaden inom vår geografiska närvaro. De ekonomiska villkoren är gynnsamma, med en stärkt intjäningsförmåga och minskning av vår skuldsättningsgrad, samtidigt som vi stärker vår viktiga inkomstkälla från Servicing, säger Andrés Rubio, vd och koncernchef för Intrum.

Villkor för affären

Affären är villkorad av godkännande av den spanska konkurrensmyndigheten och att säkerheter över målbolagets aktier och tillgångar släpps.

Transaktionen minskar Intrums proforma skuldsättningsgrad för Q1 2023 med 0,06x och ökar Intrums cash EPS för 2023 med upp till 20 procent, relativt konsensusestimaten.


Dela sidan:
Skriv ut: