Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Ingen mänsklig rättighet tvinga fram faderskapstest efter 43 år – HD säger nej

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2017-01-20 07:32
Högsta domstolen avslår den 43-årige mannens begäran om att kunna tvinga fram ett faderskapstest från den man som pekas ut som hans far. Foto: TT

Enligt den 43-årige mannen är det en mänsklig rättighet att få reda på vem som är hans far genom ett DNA-test. Den utpekade fadern genomgick dock på 1970-talet dåtidens test som ledde till att domstol ansåg att det inte var bevisat att mannen var pojkens far. Högsta domstolen har nu prövat fallet igen och slår nu fast att mannen inte kan tvingas till ett DNA-test med stöd av Europa-konventionen.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.