Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hon är juristen som blir ny regionpolischef i södra Sverige

Nyheter
Publicerad: 2022-06-02 09:32

Rikspolischef Anders Thornberg har utsett Susanne Hagström Rosenqvist som ny regionpolischef i region Syd.
Hon kommer närmast från tjänsten som lokalpolisområdeschef i nordvästra Skåne.
– Susanne har en stor förmåga att tänka långsiktigt, nytt och framåt. Hon är dessutom en mycket uppskattad chef och ledare, och jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta den positiva utvecklingsresa som region Syd redan påbörjat, säger Anders Thornberg i ett pressmeddelande.

Susanne Hagström Rosenqvist har tidigare arbetat som polisområdeschef i södra Skåne, arbetat som tillförordnad stabschef på länspolismästarens kansli i Polismyndigheten i Skåne och som strategisk chef inom Kriminalvården. Susanne har en bakgrund som jurist – och blir nu, från den 1 juli, ny regionpolischef för region Syd.

Hon ersätter då den Carina Persson som varit regionpolischef sedan 2017 och nu går i pension.

– Jag känner mig mycket hedrad och stolt över att ha fått förtroendet att leda regionen under de kommande åren. Det är svårt att tänka sig ett finare uppdrag än att verka för att stärka medborgarnas trygghet och säkerhet. Jag har varit en del av region Syd under de senaste åren och ser mycket fram emot att tillsammans med chefer och medarbetare fortsätta vår gemensamma resa, säger Susanne Hagström Rosenqvist, idag polisområdeschef i polisområde nordvästra Skåne i pressmeddelandet.

–  Jag är mycket glad över att utse Susanne Hagström Rosenqvist till ny regionpolischef i Syd. Susanne har en stor förmåga att tänka långsiktigt, nytt och framåt. Hon är dessutom en mycket uppskattad chef och ledare, och jag är övertygad om att hon kommer att fortsätta den positiva utvecklingsresa som region Syd redan påbörjat, säger rikspolischef Anders Thornberg.


Dela sidan:
Skriv ut: