Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

H&M skänker skyddskläder till sjukhus – drar samtidigt in utdelning

Nyheter
Publicerad: 2020-03-24 08:39
HMs nya vd Helena Helmersson under en pressträff där företagets bokslut presenterades på huvudkontoret i Stockholm. Foto: Jonas Ekströmer / TT

H&M-gruppen har dragit i gång tillverkning av skyddskläder som ska skänkas till sjukhus och dess personal. Samtidigt drar bolaget in utdelningen och stänger butiker i kölvattnet av corona.

För att delta i kampen att stoppa spridningen av coronasmittan, Covid-19, tillverkar nu H&M-gruppen snabbt personlig skyddsutrustning som ska levereras till sjukhus och sjukhuspersonal.

H&M:s VD Helena Helmersson kontaktade EU för att förstå behoven och erbjuda företagets hjälp. H&M-gruppen började därefter omedelbart att förbereda produktion av personlig skyddsutrustning för vårdgivare, enligt ett pressmeddelande.

– Coronavirus påverkar dramatiskt var och en av oss, och H&M Group försöker, som många andra organisationer, vårt bästa för att hjälpa till i denna extraordinära situation. Vi ser att detta är ett första steg i våra ansträngningar att stödja på något sätt vi kan. Vi är alla i detta tillsammans och måste närma oss detta så kollektivt som möjligt, säger VD Helena Helmersson i en kommentar.

Ingen utdelning

Samtidigt har H&M:s styrelse, mot bakgrund av rådande situation och osäkerhet om marknadsutvecklingen, beslutat att dra tillbaka det tidigare utdelningsförslaget om 9,75 kronor per aktie. Styrelsen föreslår i stället att årsstämman 2020 ska fatta beslutet att det inte blir någon utdelning.

Bolaget ser också över behovet av eventuella uppsägningar av medarbetare med anledning av corona-situationens negativa effekter på verksamheten.

Stängda butiker

I dagsläget har H&M-gruppen tillfälligt stängt 3.441 av sina totalt 5.062 butiker, enligt ett annat pressmeddelande från bolaget, vilket innebär att 68 procent av butikerna är stängda.

”Efterfrågan är dämpad på de marknader som fortfarande är öppna vilket hittills har påverkat marsförsäljningen mycket negativt”, skriver bolaget.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.