Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hemnet bekräftar börsplaner under Q2 2021

Nyheter
Publicerad: 2021-04-08 07:58
Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Bostadsplattformen Hemnet går till Stockholmsbörsen. Det bekräftar bolagets vd Cecilia Beck-Friis till Di. Värderingen är inte känd men enligt tidningen har ägarna ambitioner att nå 10 miljarder kronor.

Bostadsplattformen Hemnet bekräftar nu sina avsikter att noteras på Stockholmsbörsen.

– Hemnet har gjort en spännande resa, från ett branschinitiativ till ett kommersiellt bolag som är en central del av bostadsmarknaden. Vi har under de senaste åren arbetat med att förbereda bolaget för att uppfylla de krav som finns i en noterad miljö, samtidigt som vi utvecklat vårt produkterbjudande. Nu har vi nått ett skede där börsen är ett naturligt och viktigt nästa steg i vår utveckling, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet, till Di.

Söker ankarinvesterare

Processen att finna ankarinvesterare leds av Carnegie tillsammans med de internationella bankerna Citigroup och Morgan Stanley.

Planen är att noteringen ska ske under det andra kvartalet 2021. Enligt DI vill inte Hemnet ännu precisera tidsplanen men det är troligt att börsdebuten kan ske redan i april. 

Hemnet pekar på tillgången till den svenska och internationella kapitalmarknaden som en av fördelarna med en börsnotering. Men bolaget kommer inte att ta in någon ny finansiering i samband med börsdebuten och ställer därmed inte ut några nya aktier, enligt DI.

– Vi har inget större kapitalbehov i verksamheten, utan kan bekosta vår resa utifrån vår egen kassagenerering, säger Cecilia Beck-Friis, vars bolag noterade ett fritt kassaflöde om 182 miljoner kronor under 2020.

Största ägare

I dagsläget ägs Hemnet till 60 procent av det amerikanska riskkapitalbolaget General Atlantic, medan it-entreprenörerna Henrik Persson och Pierre Siri kontrollerar 17 procent genom sitt gemensamma investeringsbolag Sprints Capital. 

Inför noteringen har ägarbasen nu åtagit sig att sälja vissa andelar av sina aktieposter till institutioner och småsparare på marknaden. Personer som är registrerade fastighetsmäklare kan komma att få förtur i tilldelningen av aktierna, enligt DI.

Hemnet ökade sin omsättning med nästan 22,5 procent under 2020 till totalt 544 miljoner kronor.


Dela sidan:
Skriv ut: