Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

HD: Riksåklagaren ska svara på fråga om namnteckning i Allra-målet

Nyheter
Publicerad: 2021-08-27 07:57
Foto: Eric Tagesson/DJ

Oak Capitals tidigare vd vill bli kvitt anklagelsen om att ha förfalskat en namnteckning som har betydelse för Allra-målet. HD ber nu Riksåklagaren att svara på frågan om komplettera förundersökningen med en skriftprovsundersökning.

Samtliga dömda män i Allra-målet har överklagat hovrättens dom till Högsta domstolen. Oak Capitals tidigare vd har dessutom yrkat att Högsta domstolen ber riksåklagaren att komplettera förundersökningen med en så kallad skriftprovsundersökning för att få svar på vem som undertecknade två i målet aktuella teckningsblanketter. Nu har HD svarat, enligt Dagens Industri.

Skyndsamt svar

”Högsta domstolen beslutar att riksåklagaren skyndsamt ska svara skriftligen på N.Ns överklagande. Svaret ska avse frågan om komplettering av förundersökningen”, står det i onsdagens beslut, enligt DI.

Advokat Per E Samuelsson, som försvarar Oak Capitals tidigare vd i målet, uppger för DI att han förväntar sig att riksåklagaren går med på att genomföra den begärda kompletteringen.

Kan antas vara av betydelse

”I hovrätten anklagade åklagaren min klient för att ha förfalskat namnteckningen på den ifrågavarande handlingen. Åklagaren gjorde det utan att ha genomfört någon skriftprovsundersökning. Hovrätten har märkligt nog, och grovt felaktigt, låtit åklagarens ogrundade påstående om förfalskning påverka utgången av samtliga åtalspunkter i hovrätten”, uppger Per E Samuelsson för DI.

Han uppger samtidigt att det därför ”kan antas vara av betydelse” att utreda om Oak Capitals tidigare vd har förfalskat namnteckningen.

Riksåklagaren har till den 8 september på sig att besvara Högsta domstolens begäran.


Dela sidan:
Skriv ut: