Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Har en beställare rätt att avbeställa kontraktsarbeten?

Nyheter
Publicerad: 2022-11-30 11:43

En vanligt förekommande uppfattning bland både beställare och entreprenörer är att en beställare med stöd av AB 04 och ABT 06 har rätt att avbeställa vilka kontraktsarbeten som helst utan att begå avtalsbrott, eftersom de avbeställda arbetena är att betrakta som avgående arbeten. Är denna uppfattning riktig eller gör beställaren sig skyldig till avtalsbrott med skadeståndsskyldighet som följd om det avbeställda arbetet inte har samband med ändringar eller tillägg? Jessica Ekmark och Johan Isaksson från Brick Advokat ger sin analys, med utgångspunkt i standardavtal och litteratur.Analysen är en kortversion av expertkommentaren som finns i sin helhet hos Blendow Lexnova.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.