Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Handelsbanken: Räkna med dubbelsmäll för hushållen

Nyheter
Publicerad: 2022-05-18 07:45
Christina Nyman, chefsekonom på Handelsbanken Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142 ** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) och Expressen **

Hushållen drabbas av både högre priser och räntor när Riksbanken fokuserar på inflationsbekämpning. I förlängningen väntar stigande arbetslöshet. Enligt Handelsbankens konjunkturrapport kan en alltför expansiv finanspolitik elda på inflationen och motverka Riksbankens släckningsförsök.– Ännu snabbare räntehöjningar ökar risken för exempelvis ett ras i bostadspriserna och en allvarlig lågkonjunktur, säger Handelsbankens chefsekonom Christina Nyman.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.