Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Handelsbanken drar tillbaka höjda styrelsearvoden

Nyheter
Publicerad: 2020-03-25 07:58
STOCKHOLM 20190717 Svenska Handelsbankens vd Carina Åkerström presenterar bankens delårsrapport på huvudkontoret i Stockholm. foto: Magnus Andersson / TT / kod 11930

Handelsbanken drar tillbaka höjda styrelsearvoden och senarelägger utdelning på grund av oroligheterna kring corona. Banken utser även en ny CFO.

Till följd av situationen med coronapandemin har Handelsbankens valberedning beslutat att dra tillbaka förslaget om en höjning av styrelsearvodena. I stället föreslår valberedningen oförändrade styrelsearvoden jämfört med 2019. 

Valberedningens övriga förslag till årsstämman förblir oförändrade.

Förslaget om utdelningsnivå kvarstår alltså men ett slutligt ställningstagande avseenden den sker emellertid i samband med en extra bolagsstämma efter sommaren när konsekvenserna av coronapandemin kan överblickas, skriver banken.

Stark finansiell ställning

”Handelsbankens finansiella ställning är stark, både avseende kapital och likviditet. Styrelsen gör därför bedömningen att den tidigare föreslagna nivån på utdelning inte skulle äventyra bankens möjligheter att kunna stötta sina kunder med finansiering trots de utmanande omständigheterna”, framgår det av ett pressmeddelande.

Styrelsen avser att kalla till en extra bolagsstämma som ska hållas senast i november 2020 för att ta ställning i frågan.

Ny CFO

Handelsbanken har även utsett en ny CFO. För drygt en vecka sedan meddelade banken att Dan Lindwall, chef för Handelsbanken Capital Markets blir tillförordnad CFO efter Rolf Marquardt. Nu har Carl Cederschiöld utsetts till ekonomi- och finansdirektör, CFO, i Handelsbanken från och med 1 april. Carl Cederschiöld har haft olika befattningar i Handelsbanken sedan 1998 och är idag chef för Handelsbanken Kapitalförvaltning.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.