Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Han föreslås bli nytt justitieråd i HFD – ”utomordentligt skicklig”

Nyheter
Publicerad: 2021-11-24 11:14
Illustrationsbild. Högsta förvaltningsdomstolen i Stockholm.

Justitiedepartementets rättschef, Magnus Medin, föreslås av Domarnämnden som nytt justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen.
Enligt nämnden är han en ”utomordentligt skicklig” jurist med ”gedigna erfarenheter, för vilka han får synnerligen starka vitsord”.

För en dryg månad sedan beslutade Domarnämnden att intervjua Magnus Medin samt Försäkringskassans rättschef, Mikael Westberg, som tänkbara kandidater till en justitierådspost i Högsta förvaltningsdomstolen.

När intervjuerna nu genomförts står det klart att Domarnämnden anser att Magnus Medin är den som i första hand ska föreslås som nytt justitieråd. Nämnden pekar på hans gedigna erfarenheter från tiden på justitiedepartementet. Under 14 år arbetade han som rättssakkunnig, kansliråd, ämnesråd och departementsråd innan han, 2012, utsågs till rättschef vid departementet.

Domarnämnden betonar att de båda rättscheferna är ”utomordentligt skickliga jurister” men hänvisar till Medins ”mer gedigna erfarenheter, för vilka han får synnerligen starka vitsord”, varför han anses ha ett ”försteg i skicklighetshänseende framför Mikael Westberg”.


Dela sidan:
Skriv ut: