Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Hackare har läckt uppgifter om Aktieinvests kunder

Nyheter
Publicerad: 2021-10-11 08:19
Foto: Thomas Winje Øijord / TT

Hackare har läckt uppgifter om Aktieinvests kunder på darknet efter att bolaget vägrat att betala en lösensumma till hackergruppen Lockbit.2.0. Det rapporterar Dagens industri.

Nätmäklaren Aktieinvest har utsatts för ett dataintrång och utsatts för påtryckningar från hackergruppen Lockbit.2.0. om en lösensumma. Nätmäklaren vägrade betala ut lösensumman, vilket ledde till att hackergruppen läckt material avseende cirka 16 300 kunder på Darknet, varav 72 är så kallade PEP-kunder, vilket innebär att de är politiskt exponerade, enligt HD och Sydsvenskan.

Bolaget uppger att det nu avsatt resurser för att analysera den data som läckts.

”Vi har en extern analysgrupp på plats, som i nära samarbete med Aktieinvests medarbetare, går igenom datan extremt granulärt. Syftet är att klargöra vilka som har berörts och vilken information det handlar om. Vi kommer informera berörda kunder så fort vi har analysen på plats”, säger Lisa Tingwall, marknadschef på Aktieinvest, till Di.

Den info som har läckt om de drabbade kunderna är bland annat personnummer, e-postadresser och summor av tillgångar. Utöver de läckta kunduppgifterna har också en rad interna dokument hos Aktieinvest exponerats. Enligt HD och Sydsvenskans uppgifter gäller det bland annat avtal, mötesprotokoll, analyser, fakturor och strategidokument.


Dela sidan:
Skriv ut: