Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Gunilla von Platen ny ordförande i styrelsen för Filminstitutet

Nyheter
Publicerad: 2023-02-27 07:29
Affärskvinnan Gunilla von Platen. Foto Fredrik Sandberg / TT

Regeringen har fattat beslut om att entreprenören och företagsledaren Gunilla von Platen ska förordnas som ordförande i styrelsen för Filminstitutet.

Regeringen har den 23 februari fattat beslut om ny ordförande och två nya ledamöter i styrelsen för Stiftelsen Svenska Filminstitutet för perioden 1 mars 2023 till 31 december 2025.

Entreprenören och företagsledaren Gunilla von Platen förordnas som ordförande i styrelsen för Filminstitutet. Hon har tidigare varit styrelseledamot i Cision och är sedan 2017 delägare och styrelseledamot i kundserviceföretaget Transcom Worldwide S.A. Hon är också styrelseledamot för IVA:s (Kungl. Ingenjörsakademiens vetenskapsråd) näringslivsråd.

Tuffa år under pandemin

– Filminstitutet har en central roll i filmpolitiken. Filmområdet, både i Sverige och runt om i världen, har haft tuffa år under pandemin och står inför stora utmaningar även framöver. Det ställer höga krav på styrelsen och jag är glad för att det nu finns en komplett styrelse med bred kompetens och stor erfarenhet som kan bidra till en gynnsam utveckling för Filminstitutet och för svensk film, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Regeringen har också fattat beslut om att utse författaren Torbjörn Elensky och kulturjournalisten Gunilla Kindstrand till ledamöter i styrelsen.

Övriga ledamöter i Filminsitutets styrelse

Golnaz Hashemzadeh Bonde
Petri Kemppinen
Olof Lavesson
Nadi Tofighian
Knut Weibull
Annika Wik


Dela sidan:
Skriv ut: