Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Grundare av hamburgerkedjan Max Curt Bergfors har avlidit

Nyheter
Publicerad: 2022-05-09 09:01

Hamburgerkedjan Max grundare Curt Bergfors avled på söndagen, 73 år gammal.
Curt Bergfors var intill sin död arbetande styrelseordförande.
– Vi sörjer honom djupt, säger sonen och vd:n i Max, Richard Bergfors, i ett pressmeddelande.

Företaget och hamburgerkedjan Max meddelade under söndagskvällen att dess grundare, huvudägare och styrelseordförande Curt Bergfors, har somnat in den 8 maj 2022 med den närmaste familjen vid sin sida.

Efterlämnar en stor familj

I pressmeddelandet framgår det att han efterlämnar hustru, fyra barn, barnbarn samt övrig släkt och vänner.

”Curts visionära idé- och kunskapsrikedom har präglat Max utveckling och tillväxt under företagets hela historia. Hans engagemang inom samhällsfrågor och hållbarhet har också fått effekter långt utanför företaget och Sveriges gränser”, framgår det. 

– Curt var en älskad make, pappa, farfar och svärfar som värnade om oss alla. Vi sörjer honom djupt. Han var också en mycket omtyckt och uppskattad ledare och föregångare inom näringslivet. Vi känner honom som en stark visionär, entreprenör och filantrop. Jag talar för oss alla i familjen att han lämnar ett outsägligt stort tomrum efter sig och vi vet att vi delar den känslan med Curts alla vänner, medarbetare på Max och i de stiftelser som han grundade och engagerade sig i, säger Richard Bergfors, koncernchef och vd för Max.

Redan som 19-åring

Curt Bergfors öppnade redan som 19-åring tillsammans med hans sambo Britta Fredriksson sin första grillservering i Gällivare. Datumet var den 14 juni 1968 och restaurangkedjan MAX började sin historia.

År 2002 tillträdde Curts äldsta söner; Richard och Christoffer Bergfors, som vd respektive vice vd för företaget. Även den yngsta sonen Wilhelm Bergfors är idag aktiv i företaget och ledamot i styrelsen.

”Curt var arbetande styrelseordförande och i allra högsta grad en lysande och tongivande ledstjärna i familjeföretaget Max fram till sin bortgång”, skriver bolaget.


Dela sidan:
Skriv ut: