Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Frida Bratt startar upprop mot att sparande ska straffas med högre skatt

Nyheter
Publicerad: 2021-06-04 09:00

Nordnets sparekonom Frida Bratt gör det igen. Hon startar ett upprop mot Socialdemokraternas förslag om förändringar som påverkar sparandet i investeringssparkonton, så kallade ISK-konton.

Redan 2019 tog Frida Bratt ton mot dåvarande regeringens planer på att höja skatten på investeringssparkonton, ISK. Nu är det dags igen. Återigen startar hon ett upprop mot en arbetsgrupp inom socialdemokraterna, som leds av finansminister Magdalena Andersson, som uttryckt en önskan om att höja skatten på sparande.

Skatten ska höjas dels genom att införa en ”miljonärsskatt”, dels ett tak på ISK.

Frida Bratt har i skrivande stund samlat in 8 500 namnunderskrifter. En lista, som när den är välfylld ska överlämnas till finansminister Magdalena Andersson.

Hon uppger på Nordnetbloggen att hon inför namninsamlingen talat med sin förebild Claes Hemberg som under 2017 gjorde ”ett fantastiskt fint jobb med uppropet Rör inte mitt ISK, där han samlade 35000 namnunderskrifter som han överlämnade till dåvarande finansmarknadsminister Per Bolund”.

”Han tyckte nu, med de förslag som kommit fram från Sveriges största regeringsparti, att det var dags för mig att ta över facklan. Ärofyllt givetvis. Nu startar vi uppropet Rör inte vårt sparande!”, skriver hon.


Dela sidan:
Skriv ut: