Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Frias från nio år gammal barnvåldtäkt efter resning – ”min klient bröt ihop i tårar”

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2016-09-27 13:20
Högsta domstolen beviljade resning. Advokat Arash Raoufi drev processen som fick den idag 40-årige mannen friad från anklagelser om en nio år gammal barnvåldtäkt. Foto: Advokaterna Justitia och Lars Pehrson/TT

För åtta år sedan dömdes den 31-årige mannen, mot sitt nekande, till två års fängelse för våldtäkt mot barn. Teknisk bevisning och direkta vittnesiakttagelser saknades men flickans berättelse ansågs tillräckligt trovärdig för fällande dom. Flera vittnen har nu berättat att flickan har berättat att hon aldrig blev våldtagen. Högsta domstolen beviljade resning och mannen frias nu helt av hovrätten.  


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.