Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Friad även i hovrätten – nytt bakslag för nya lagen om terroristresor idag

Aktuella rättsfall
Publicerad: 2016-12-09 11:06
25-åringens bordingkort – enligt åklagaren var han på väg till Nusrafronten för att begå terroristbrott – någonting som enligt hovrätten inte är bevisat. Nusramännen på bilden har ingenting med det svenska målet att göra. Foto/TT

Även Svea hovrätt friar den 25-årige man som åtalats för brott mot den nya lagen mot terrorist-resor. Enligt hovrätten talar allting för att mannen tänkte ansluta sig terroristorganisationen Jabhat al-Nusra. Det är dock inte bevisat att han hade för avsikt att begå terroristbrott - vilket är en förut-sättning för att kunna dömas. 


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.