Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Framstående integritetsforskare blir hedersdoktor vid Chalmers

Nyheter
Publicerad: 2020-05-18 10:44
Simone Fischer-Hübner. Foto: Karlstad universitet.

Simone Fischer-Hübner är professor vid Karlstads universitet och världsledande forskare inom området personlig integritet.
Nu har hon utsetts till hedersdoktor vid Chalmers för ”sitt enastående bidrag till forskning om personlig integritet och sitt engagemang i integritetsfrågor i samhället i stort”.

Simone Fischer-Hübner är professor vid Karlstad universitet och även medlem i MSB:s informationssäkerhetsråd samt expert för ENISA (Europeiska unionens byrå för cybersäkerhet) och Scientific Advisory Committee of Science Europé.

Hon grundare och aktiv i SWITS (Swedish IT Security Network) sedan 2001, ett nationellt nätverk av datasäkerhets- och integritetsforskare.

Hon har, enligt motiveringen till utnämningen, ”varit framgångsrik i att bedriva tvärvetenskaplig forskning för att överbrygga klyftan mellan tekniska och juridiska aspekter av integritet, och är mottagare av ett antal prestigefyllda priser från både det vetenskapliga samfundet och industrin”.

Simone Fischer-Hübner får sitt hedersdoktorat för ”sitt enastående bidrag till forskning om personlig integritet och sitt engagemang i integritetsfrågor i samhället i stort. Hedersdoktoratet uppmärksammar hennes centrala roll i den svenska och internationella forskningsverksamheten, och i nätverk inom datasäkerhet och integritet – tvärvetenskapliga områden som är strategiskt viktiga på Chalmers”.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.