Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Förundersökning om mord efter Mats Löfvings död nedlagd

Nyheter
Publicerad: 2023-03-08 14:56
Flaggor på halv stång vid polishuset i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT /

Efter att Mats Löfving hittats död inleddes en förundersökning om mord.
Den har i dag lagts ned.
– Det finns inte anledning att anta att döden orsakats av någon annan person, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagare Torsten Angervåg har nu beslutat att lägga ned förundersökningen om misstänkt mord i samband med att Mats Löfving hittades död i februari, samma dag som en presskonferens om brottsmisstankarna mot honom hölls.

Åklagarmyndigheten skriver i ett pressmeddelande att det ”inte finns anledning att anta att döden orsakats av någon annan person.”

Obduktionsutlåtande

Bland annat har man genomfört en kriminalteknisk undersökning och flera förhör har hållits. Rättsmedicinalverket har i dagarna lämnat ett preliminärt obduktionsutlåtande, av vilket det framgår att ingenting pekar på att döden har orsakats av någon annan person.

– Vid en samlad bedömning konstaterar jag att det får anses vara uteslutet att någon annan person har orsakat hans död. Det finns inte anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal har begåtts. Förundersökningen ska därför läggas ned, säger chefsåklagaren i Norrköping Torsten Angervåg.


Dela sidan:
Skriv ut: