Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Försvararen vill se ny analys av nyckelbevis i Märstamålet

Nyheter
Publicerad: 2023-02-14 10:10
Foto: Polisens förundersökning

Högsta domstolen dömde idag en 25-årig man till livstids fängelse för ett uppmärksammat mord i Märsta. Ett av åklagarens nyckelbevis är gärningsmannens jacka som hittats i 25-åringens bostad - med dennes DNA på. Nu vill 25-åringens försvarare att jackan ska analyseras ytterligare för att se om någon av de alternativa gärningsmännen, som försvaret presenterat, också har avsatt DNA på den. - Vi har idag påkallat ytterligare analys av jackan genom Riksåklagaren. Vi begär att den ska analyseras ytterligare genom att man topsar på fler platser inne i jackan och analyserar vilka personer som har avsatt det komplexa DNA:t.


Detta är en låst artikel

Registrera dig för Mitt DJ Premiumkonto och få tillgång direkt till introduktionspriset 69 kr/mån inkl. moms.

Skaffa Mitt DJ Premium Logga in

69 kr/mån

Skaffa Mitt DJ Premium och få fri tillgång till all vår nyhetsrapportering samt bakomliggande domar och dokument som ligger till grund för alla artiklar och reportage. Prenumerationen är tillsvidare och du kan när som helst avsluta den. Fyll i dina uppgifter i fältet nedan för att komma vidare till nästa steg.

Logga in

Om du redan är medlem är det bara att du loggar in på ditt konto för att få tillgång till artikeln. Fyll i dina inloggningsuppgifter i fälten nedan.