Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Förstärkt omsättningsstöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag

Nyheter
Publicerad: 2021-01-13 08:14
Finansminister Magdalena Andersson (S) Foto: Ari Lorestani /TT

Regeringen meddelar omsättningsstödet förlängs för särskilda näringsidkare samt att att stödnivån i stödet höjs från 75 till 90 procent för tiden november 2020 till februari 2021.
Samtidigt införs ett särskilt omsättningsstöd som riktar sig till handelsbolag, inklusive kommanditbolag.

Som regeringen tidigare har meddelat kommer omsättningsstödet till enskilda näringsidkare som för närvarande gäller tiden mars till juli 2020 att förlängas till att även omfatta tiden augusti 2020 till februari 2021.

För stödperioden augusti – oktober 2020 ska den enskilde näringsidkaren ha tappat minst 40 procent i omsättning jämfört med referensperioden som utgörs av motsvarande period 2019. För stödperioden november – december är motsvarande nivå 30 procent. Den nivån gäller även för stödperioden januari – februari 2021. 

Handelsbolag får omsättningsstöd

Regeringen har även tidigare meddelat att det kommer att införas ett särskilt omsättningsstöd som riktar sig till handelsbolag, inklusive kommanditbolag, med minst en fysisk person som delägare. Det stödet kommer att omfatta motsvarande tid, det vill sägama mars 2020 till februari 2021.

Stödet höjs

Regeringen meddelar även att stödnivån i stödet höjs från 75 till 90 procent för tiden november 2020 till februari 2021. 

Detta görs mot bakgrund av de skärpta restriktioner som infördes i november 2020 för att begränsa smittspridningen och som kan få ytterligare negativa ekonomiska konsekvenser för små företag. Det gäller både omsättningsstödet till enskilda näringsidkare och det särskilda omsättningsstödet riktat till handelsbolag, inkl. kommanditbolag, med minst en person som fysisk delägare.

Regeringens förslag bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.


Dela sidan:
Skriv ut: