Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Företrädesemissionen i Oscar Properties kraftigt övertecknad

Nyheter
Publicerad: 2021-04-14 08:39
Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert Foto: Malin Hoelstad / SvD / TT /

Företrädesemissionen i Oscar Properties har övertecknats och cirka 253 procent av företrädesemissionen tecknades exklusive garantiåtaganden. Oscar Properties tillförs en emissionslikvid om cirka 150 miljoner kronor, före avdrag för emissionskostnader uppgående till cirka 17,5 miljoner kronor.

Utfallet i Oscar Properties företrädesemission visar att erbjudandet övertecknades med en total teckning under teckningsperioden som löpte fram till och med den 13 april 2021 om cirka 253 procent av Företrädesemissionens storlek. Det framgår av ett pressmeddelande.

Stort intresse

Av de stamaktier som totalt tilldelats i företrädesemissionen, tecknades motsvarande cirka 98 procent av företrädesemissionen med stöd av teckningsrätter, medan cirka 2 procent har tilldelats utan stöd av teckningsrätter.

Utfallet i Företrädesemissionen innebär att bolaget kommer att tillföras en emissionslikvid om cirka 150 miljoner kronor, före avdrag för emissionskostnader uppgående till cirka 17,5 miljoner kronor.

– Jag är väldigt glad över att kunna konstatera att det funnits ett så stort intresse kring att teckna aktier i företrädesemissionen. Detta är ett tydligt bevis på att marknaden uppskattar vår nya inriktning där vi kombinerar fastighetsförvaltning med projektutveckling som möjliggör stabila kassaflöden över tid, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Rådgivare

DNB Markets, en del av DNB Bank ASA, filial Sverige är finansiell rådgivare och KANTER Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Bolaget i samband med Företrädesemissionen.


Dela sidan:
Skriv ut: