Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Folksam-gruppen investerar 2,5 miljarder i en grön obligation

Nyheter
Publicerad: 2020-05-20 08:27
Grön obligation. Foto: Pixabay

Folksamgruppen har investerat 2,5 miljarder kronor i en grön obligation utgiven av Kommuninvest.

Folksamgruppen investerade, den 18 maj, 2 500 miljoner kronor i en grön obligation utgiven av Kommuninvest. Löptiden är på tre år. Folksamgruppen har därmed totalt investerat cirka 30 miljarder kronor i gröna obligationer.

– Samhället är mitt i en nödvändig grön omställning som till stor det drivs i lokala projekt i regioner och kommuner. Denna investering bidrar till att pensionspengar ger dubbel nytta till spararna genom att den lokala omställningen kan fortsätta samtidigt som pensionspengarna växer, säger Michael Kjeller, vice vd och chef Kapitalförvaltning och hållbarhet Folksamgruppen.

Finansierar klimatvänliga projekt

Kommuninvest emitterar gröna obligationer som finansierar klimatvänliga investeringsprojekt från svenska kommuner och regioner. Antalet gröna projekt har vuxit kraftigt och var vid årsskiftet 329 stycken. Kommuninvests totala mängd gröna obligationer bidrar till 611 000 ton minskade CO2-utsläpp enligt deras impact report från 30 mars 2020.

Fördelningen i Folksam-gruppen

Fördelning mellan Folksamgruppens bolag av investeringen:

KPA Pensionsförsäkring 1 200 miljoner kronor

Folksam Liv   1 100 miljoner kronor

Folksam Sak      200 miljoner kronor

KPA Pension kommenterar investeringen

– KPA Pension investerar lokalt, där våra kunder bor och arbetar. På så sätt är pensionspengarna med och finansierar gröna projekt samtidigt som de växer för att betalas ut som pension den dag arbetslivet är över. Samhället är mitt i en nödvändig grön omställning och genom gröna placeringar kan vi vara med och finansiera den, säger Britta Bureau, vd för KPA Pension.


Dela sidan:
Skriv ut:

Kommentarer
Håll dig till ämnet i artikeln du kommenterar och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och för berörda personer i artikeln. Inlägg som vi bedömer som olämpliga kommer tas bort.