Översikt


Hittar du inte vad du letar efter? Klicka här för att söka.
Annons
Annons

Flera dömda i mål om hämndskjutning efter Adrianas död

Nyheter
Publicerad: 2023-01-16 11:19
Foto: Ali Lorestani / TT /

Åtta män dömdes i dag, för bland annat försök till mord, medhjälp till försök till mord och förberedelse till mord.
Enligt domstolen var händelserna en hämnd för den skottlossning i augusti 2020 då 12-åriga Adriana sköts till döds i Norsborg.

Södertörns tingsrätt dömer åtta av de åtalade männen för inblandning i mordförsöket i samband med en skottlossning i Vällingby den 7 september 2020.
Två av männen döms också för förberedelse till mord.

Hämndaktion

Tingsrätten skriver i ett pressmeddelande att det är utrett att skottlossningen i Vällingby var en hämndaktion för skottlossningen som ägde rum i Norsborg den 2 augusti 2020 då 12-åriga Adriana sköts till döds.

­– Mordförsöket i Vällingby var en hämndaktion med anledningen av skottlossningen i Norsborg. Flera av de dömda såg det som att de sköt mot personer som var ansvariga för skottlossningen i Norsborg, säger rådmannen Daniel Eriksson.

Fängelse

Samtliga dömda får fängelse, och längden på straffen varierar från som minst tre år och tio månader till som mest femton år och tio månader.

– Det längsta straffet, femton år och tio månader, får en 24-årig man som döms för både försök till mord och förberedelse till mord, säger rådmannen Daniel Eriksson.

Domen rör den första delen av en förhandling som startade i september förra året. Delen som handlar om mord på en 12-årig flicka pågår fortfarande.

Premiuminnehåll
Skaffa Mitt DJ Premium för att ladda ner filerna
hämndskjutning

Dela sidan:
Skriv ut: